Kabeljauw met rozemarijn-roomsaus

Kabeljauw met rozemarijn-roomsaus

Ingrediënten

2 x 150 gram kabeljauwhaas

2 eetlepels olijfolie

30 gram ongezouten roomboter

125 ml slagroom

2 takjes rozemarijn

Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden

Dep de kabeljauw droog met een keukenpapiertje en bestrooi rondom met peper en zout naar smaak.

Verhit en de boter en olijfolie in een koekenpan. Doe als het heet is de kabeljauw in de pan en draai het vuur terug naar medium hitte.

Schroei de vis per kant, ongeveer 1 minuut per kant, dicht en doe samen met het boter-olijfolie mengsel in een ovenschaal en laat het 10-15 minuten verder garen.

Bereid ondertussen de roomsaus voor. Gebruik de koekenpan waar de vis in is gebakken voor extra smaak.

Doe de slagroom in de pan en laat op medium hitte inkoken met wat peper en zout. Roer goed.

Ris de rozemarijn van het stokje en kneus licht in een vijzel. Bewaar wat om de kabeljauw mee te garneren.

Voeg de rozemarijn toe aan de room en laat 3 minuten mee borrelen.

Serveer de kabeljauw met de roomsaus en garneer met de overgebleven rozemarijn en naar smaak met wat peper en zout.