Cinnamon rolls van croissantdeeg

Cinnamon rolls van croissantdeeg

Ingrediënten

1 blik supercroissant deeg

60 gram boter

2 theelepels kaneel

50 gram lichtbruine basterdsuiker

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smelt in een pannetje de boter en voeg dan de kaneel en de basterdsuiker toe. Laat even borrelen op laag vuur.

Rol ondertussen de deeglap uit op een plank en duw eventueel de ‘scheurrandjes’ dicht, zodat de rol niet gaat lekken.

Bestrijk het deeg met het suikermengsel. Het makkelijkst gaat dit met een kwastje. Rol hem dan snel op, want hoe warmer het deeg, hoe moeilijker te bewerken. Dit hoeft overigens helemaal niet zo strak!

Zet de rol met plank en al 10 minuten in de koelkast, zodat hij makkelijker te snijden is.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de rol in plakken van 2 cm en leg ze met genoeg tussenruimte op de bakplaat. Bak in 10-12 minuten mooi gaar en bruin!