Mungbonensalade met groene olijven, granaatappelpitjes en groene kruiden

Mungbonensalade met groene olijven, granaatappelpitjes en groene kruiden


Ingrediënten 

200 gram mungbonen 

1 sjalotje, gesnipperd

150 gram groene olijven zonder pit, grof gesneden

4 eetlepels extra vierge olijfolie

1 teentje knoflook

1 eetlepel zonnebloemolie

handje grof gesneden basilicum 

handje grof gesneden munt 

50 gram blanke amandelen 

Zet een pan water op tot het kookt en kook de mung bonen 20-25 minuten. 

Meng de olijven met de granaatappelpitje en de sjalot.  Pers het teentje knoflook er boven uit en voeg de olijfolie, basilicum- en muntblaadjes toe. 

Verhit de zonnebloemolie in een pannetje en rooster de amandelen. Laat afkoelen en snijd grof. 

Giet de mung bonen af en koel terug onder stromend water. Laat goed uitlekken en meng met de rest van de ingrediënten.