Gado Gado

Gado Gado


4 eieren

250 g sperziebonen

1 chinese kool

1 komkommer

125 g taugé

1 zakje casave kroepoek

2 el gebakken uitjes 

2 eetlepels sriracha saus

2 eetlepels wokolie

200 gram gado gado saus boemboe

1 blikje bamboe, uitgelekt en afgespoeld

1 blikje mini-mais, uitgelekt en afgespoeld

2 stronkjes shanghai-paksoi 

Breng een pan water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten. Giet dan af en laat ze schrikken onder koud water. 

Zet een andere pan water op en breng aan de kook met wat zout. 

Snijd de uiteindes van de sperziebonen af en kook ze in 5 minuten gaar. Snijd de chinese kool in grove stukken en wok ze 3 minuten in 1 eetlepel wokolie. Haal de kool uit de pan, doe de andere eetlepel wokolie in de pan en wok paksoi. Voeg de bamboe en mais 2 minuten toe en voeg de taugé de laatste 15 seconden toe. 

Verdeeld de komkommer in vieren en snijd deze stukken dan in kwarten in de lengte. 

Breng de boemboe in een pannetje met 200 ml water aan de kook toe hij indikt.

Schep de groenten op een groot bord en verdeel de sriracha- en pindasaus overde groente. Serveer met de kroepoek en de gehalveerde eitjes.