Klassieke asperges met aardappels, ham, eitjes en beurre blanc

Klassieke asperges met aardappels, ham, eitjes en beurre blanc

Zet drie pannen met water op, een voor de aardappelen, een voor de asperges en een voor de eieren. Schil de asperges en snijd de ‘houtachtige onderkant’ eraf. Bewaar de schillen en het onderste stuk als je nog bouillon wil trekken.

Kook de aardappelen 20 minuten, giet af en laat even ‘uitdampen’.  Kook de eieren 8 minuten en laat ze schrikken onder koud water. Kook de asperges 6 minuten en giet af. Zet een pannetje op het vuur en smelt de boter. Pel de eieren.  Verdeel de asperges, de ham en de aardappelen over 2 borden. Prak 2 van de 4 eitjes en verdeel dit over de asperges. Snijd de andere 2 eieren door de helft en leg op het bord. Giet de boter over de borden.