Bulgursalade met spinazie en olijven

Bulgursalade met spinazie en olijven


250 gram bulgur

1 komkommer, in kleine blokjes

1 avocado, in kleine blokjes

180 gram groene olijven zonder pit 

2 handen muntblaadjes, fijngesnipperd 

200 gram spinazie

1 sjalotje, gesnipperd 

1 teentje knoflook, fijngesnipperd

1 theelepel ras el hanout

1 theelepel gemberpoeder

2 bosuitjes, in dunne ringen

3 eetlepels olijfolie 

zout en peper 

Doe de bulgur in een vuurvaste kom. Overschenk het met kokend heet water en laat 10 minuten wellen. Mocht er nog water in de bak staan na 10 minuten, giet het dan af. 

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok en voeg de ui en de knoflook toe als deze warm is. Wok de spinazie tot het is geslonken en laat uitlekken in een zeefje. 

Voeg de komkommer, avocado, olijven, de munt, spinazie, ras el hanout, gemberpoeder, bosuitjes en 2 eetlepels olijfolie toe aan de bulgur. Breng op smaak met zout en peper.