Bulgursalade met spinazie en olijven
250 gram bulgur
1 komkommer, in kleine blokjes
1 avocado, in kleine blokjes
180 gram groene olijven zonder pit
2 handen muntblaadjes, fijngesnipperd
200 gram spinazie
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
1 theelepel ras el hanout
1 theelepel gemberpoeder
2 bosuitjes, in dunne ringen
3 eetlepels olijfolie
zout en peper
Doe de bulgur in een vuurvaste kom. Overschenk het met kokend heet water en laat 10 minuten wellen. Mocht er nog water in de bak staan na 10 minuten, giet het dan af.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok en voeg de ui en de knoflook toe als deze warm is. Wok de spinazie tot het is geslonken en laat uitlekken in een zeefje.
Voeg de komkommer, avocado, olijven, de munt, spinazie, ras el hanout, gemberpoeder, bosuitjes en 2 eetlepels olijfolie toe aan de bulgur. Breng op smaak met zout en peper.