Blauwe bessen crumblecake
Deeg
Beetje boter om de schaal in te vetten
210 gram bloem
110 gram kristalsuiker
¼ theelepel bakpoeder
mespuntje zout
125 gram koude boter, in blokjes
1 eidooier
1 theelepel citroensap
Vulling
250 gram blauwe bessen
45 gram kristalsuiker
2 theelepels maizena
½ tl geraspte citroenschil
1 eetlepel citroensap
½ eetlepel kristalsuiker
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een vierkante vorm en bekleed deze met bakpapier. Het makkelijkst is om twee stroken als een kruis in de vorm te leggen.
Meng de droge ingrediënten: bloem, suiker, het bakpoeder en zout in een kom. Voeg de boter, eidooier en citroensap daarna toe en kneed alles met je handen tot een kruimelig deegje. Doe dit niet te lang, anders smelt de boter. Stort 2/3 van het deeg in de vorm en duw goed aan.
Meng de bessen, suiker, maizena en citroenrasp en –sap in een kommetje en giet het op het deeg in de vorm en verdeel gelijkmatig.
Strooi hier de rest van het kruimeldeeg overheen en strooi de suiker er ook overheen.
Bak het 30-35 minuten af in de warme oven. Als je de cake helemaal laat afkoelen en zet hem in de koelkast.