Sushitime! Goedgevulde maki’s met vis!

Sushitime! Goedgevulde maki’s met vis!

Ingrediënten voor 2 personen

8 velletjes nori 

4 kopjes sushirijst

1 komkommer 

1 avocado

1 blikje tonijn in zonnebloemolie 

2 eetlepels mayonaise 

1 eetlepel soja (+ wat voor bij de sushi) 

1 bakje hollandse garnalen 

150 gram (diepvries)zalm 

1 bakje wakame 

Kook de sushirijst zoals beschreven op de verpakking, of bereid het in de rijstkoker. 

Laat de tonijn uitlekken en meng met de mayonaise en peper naar smaak. Snijd de komkommer ter grootte van de lengte van de nori. Snijd hem in vieren en verwijder de zaadlijst. Halveer de kwarten nogmaals tot je 8 stukken komkommer hebt. 

Snijd de avocado door de helft en snijd, na het verwijderen van de pit, in plakjes. Snijd ook de zalm in plakjes. 

Vermeng de eetlepel sojasaus met de garnalen. 

Als alles klaarstaat, leg je een nori op een bord. Verdeel hierover wat rijst. Wat hier belangrijk bij is, is dat het gelijkmatig verdeeld is en dat je de rijst erop ‘legt’ en niet ‘smeert’. Leg in het midden de ingrediënten die je lekker vindt (ik doe altijd alles). 

Voor het dichtrollen van de rol is wat mij betreft geen bamboe-matje nodig, al geloof ik best dat het daardoor wat netter zal worden. Rol hem mooi strak en gelijkmatig dicht en snijd met een scherp mes in plakjes. Als je nou merkt dat dit lastig gaat, pak een scherper mes, of maak het mesje een beetje nat met water.