Chocolade cupcakes met een frosting van koffie

Chocolade cupcakes met een frosting van koffie


Ingrediënten 

Cakes

180 g bloem 

40 g cacao 

1 tl baksoda

1 tl bakpoeder

225 g kristalsuiker

75 g boter

1 ei 

¼ tl vanille extract

100 ml kokend heet water

150 ml melk 

Frosting

200 gram chocolade (melk of puur)

300 g boter op kamertemperatuur

210 gram poedersuiker

60 gram cacao

¼ tl vanille extract

2 el espresso 

Rood fruit om te garneren (besjes, frambozen) 

Cakejes 

Verwarm de oven op 175 graden. Zet 12 cupcake vormpjes in een muffinvorm. 

Zet een pannetje op om de boter te smelten. Klop het eitje los in een grote kom. 

Meng de droge ingrediënten in een kom: bloem, cacao, soda, bakpoeder en suiker. 

Voeg de gesmolten boter bij het losgeklopte ei, samen met het vanille extract, het water en de melk. Zeef de droge ingredienten boven de kom en klop met een garde tot een glad beslag. 

Vul het beslag over de 12 muffin vormpjes, tot ongeveer 2/3, want de cupcakes zullen nog gaan rijzen. 

Bak 18-20 minuten in het midden van de oven en controleer voordat je ze uit de oven haal met een satéprikker of de cakes gaar zijn. 

Frosting

Hak de chocolade in stukjes en smelt ze au bain-marie. 

Klop de boter luchtig en meng met de poedersuiker en cacao. Klop het glad met een mixer. 

Voeg de iets afgekoelde chocolade toe en klop tot het weer een glad mengsel is. 

Voeg dan de vanille en espresso toe. Klop weer glad.

Vul een spuitzak en spuit het in een mooie toef op de cupcakes. Als je geen spuitzak hebt, breng de frosting dan aan met een lepel.