Lam met asperges en kalamata olijven

Lam met asperges en kalamata olijven

Ingrediënten

150 g lamsfilet
20 g roomboter
1 takje rozemarijn, fijngehakt
8 groene asperges, ontdaan van de houtachtige onderkant (ongeveer 5cm) 
2 eetlepels balsamicoazijn
8 eetlepels olijfolie
15 Kalamata olijven, gehalveerd
Snufje zeezout

Verwarm de oven vast voor op 160 graden.

Wrijf het lamsvlees zachtjes in met rozemarijn en laat 30 minuten rusten (buiten de koelkast) Strooi er wat zout en peper over en bak het in de roomboter rondom bruin. Leg het daarna ongeveer 10 minuten in de oven en laat het daarna weer rusten.

Blancheer de groene asperges 2 minuten en koel terug onder koud, stromend water. Meng twee eetlepels olijfolie met zeezout en peper en verwarm dit in een pannetje. Laat de asperges hierin nog ongeveer 3 minuten garen. 

Meng de balsamico azijn met 8 eetlepels olijfolie en de olijven en breng op smaak met peper. Snijd je lam in plakken. Leg alle ingredienten op een bord en garneer met olijven en de dressing.