Soep van courgette met doperwten en basilicum

Soep van courgette met doperwten en basilicum

7 keer Pasen: 6. Soep van courgette met doperwten en basilicum

Ingredienten voor ongeveer 8 personen

1 bol knoflook 

6 courgettes

200 g feta

60 ml olijfolie 

1.5 liter groentebouillon 

0.5 kg doperwten uit de vriezer

50 gram basilicumblaadjes

1 theelepel citroen- of limoenrasp

Zout en peper 

Pel de knoflooktenen en pel ze. Snijd courgette in plakken van ongeveer 2 cm en verkruimel de feta.

Doe de olijfolie in een grote pan en voeg de knoflook toe als de olie heet is. Bak ze tot ze goudbruin zijn en doe de courgette, een snufje zou en peper erbij en bak tot de courgettes goudbruin kleuren. Giet de groentebouillon (ik heb 1.5 blokje gebruikt) en breng de soep aan de kook. Laat hem ongeveer 8 minuten borrelen en voeg dan de doperwten toe. Laat nog een minuutje staan en voeg dan de basilicum toe. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. 

Dien de soep op in een kom en garneer met de verkruimelde feta en de zest van limoen of citroen.