Klassieke gevulde eieren

Klassieke gevulde eieren

Ingredienten

4 eieren (M)

1 theelepel verse bieslook

1 tl mayonaise

1 el creme fraiche

1 theelepel grove mosterd

5 druppels tabasco

1 tl kerriepoeder

1/2 theelepel paprikapoeder

Kook de eieren 10 minuten. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze voorzichtig.

Snijd de eieren in de lengte doormidden. Haal de dooier er voorzichtig uit. Hak de bieslook fijn, hou wat apart voor de garnering aan het einde. Meng met een vork de dooiers, mayonaise, crème fraîche, bieslook, grove mosterd, kerriepoeder en tabasco in een kommetje. Zorg ervoor dat het een gladde massa wordt. Breng op smaak met zout en peper.

Schep het mengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit in elk half eitje een mooie toef. Heb je geen spuitzak? Vul de eieren gewoon met een theelepeltje. Strooi er wat paprikapoeder en de resterende bieslook overheen.