Ei & Spek muffins met mascarpone
Ingrediënten
Ei-Spek muffin met mascarpone
6 stuks
Ingredienten
20 g roomboter
6 sneetjes wit casinobrood
6 theelepels mascarpone
6 plakjes ontbijtspek
6 middelgrote eieren
2 takjes tijm of gedroogde tijm
Ook nodig!
deegroller
muffinvorm voor 6 muffins
Verwarm de oven voor op 170 °C. Smelt de boter in een steelpan.
Snijd de korstjes van het brood en rol ze zo dun mogelijk uit met de deegroller. Bestrijk ze met een kwastje aan 1 kant en vouw ze met de beboterde kant in de muffinvorm. Duw ze goed aan, zodat er een stevig bakje ontstaat. Doe in ieder bakje een theelepel mascarpone. Leg daarna de plakje spek erover en druk goed tegen de randen. Breek in elk bakje een ei en bestrooi met wat tijm.
Bak de muffins ongeveer 20 minuten in het midden van de over. Laat even afkoelen en serveer naar smaak met wat zout of peper.