5* bladerdeeghapjes
Voor 4 personen
Ingredienten
5 blaadjes bladerdeeg uit de vriezer
5 theelepel pesto (rood of groen)
30 gram geraspte oude kaas
Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat 10 minuten ontdooien. Verwarm de oven voor op 210 graden.
Bestrijk ze allemaal met elk 1 theelepel pesto en de oude kaas. Alle hapjes hebben dezelfde vulling, maar we gaan ze allemaal anders vouwen.
- Rol het eerste plakje als een pannenkoek om. Zorg dat hij een mooie rond vorm behoud en leg hem, terwijl je de rest vouwt, even in de koelkast. Snij er daarna plakjes van.
- Rol deze hetzelfde als het eerste plakje, maar duw hem daarna voorzichtig aan, totdat het rolletje niet meer rond, maar plat is.
- Vouw het plakje in dubbel. Snij er met een (pizza)mes 6 gelijke stroken van, vanaf de ‘dubbelgevouwen’ rand naar de ‘open rand. Haal ze voorzichtig los en draai ze, met je ene hand aan de ‘open rand’ en de andere hand aan de ‘dichte kant’ rond tot het een soort twister is.
- Snij het plakje in het midden door zodat je twee delen hebt. Snij van de beiden delen om en om driehoekjes en rol ze daarna vanaf de lange zijde naar de punt, als een soort croissantjes.
- Rol beide zijden tot de helft op, zodat je een ‘vlindervorm’ ziet ontstaan. Snij ze voorzichtig door.
Verdeel de hapjes op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Bak ze in 15-20 minuten af.