Bananenbrood met blauwe bessen en frambozen
Bananenbrood met blauwe bessen
Bananenbrood is voor mij hét perfecte ontbijt. Lekker, je kan het makkelijk een paar dagen bewaren en iets waar ik ’s ochtends blij van word; SNEL!
Hieronder deel ik mijn recept met een verrassend ingrediënt, namelijk abrikozenjam!
3 bananen
100 gram blauwe bessen en frambozen (ik gebruik vaak bessen uit de diepvries!)
50 gram abrikozenjam
250 gram bloem (spelt / amandel / haver)
3 eieren
100 gram boter
2 eetlepels ahornsiroop of honing
7 gram bakpoeder
1 theelepel koekkruiden
Bereidingswijze bananenbrood met bosbessen
Tijdsduur: 20 min voorbereiding + 25 min baktijd
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in met de roomboter of olijfolie. Gebruik wat bloem om het cakeblik dun mee te bestuiven. Zo komt de cake straks makkelijker uit het blik. Klop de bloem er voorzichtig uit.
Pel de bananen en pureer ze met een staafmixer. Klop de boter zacht en voeg het eerste ei toe. Mix en voeg de volgende eieren pas toe als de vorige helemaal is opgenomen.
Meng de bloem met het bakpoeder en de koekkruiden. Schep dit samen met de bananenpuree, de ahornsiroop, de jam en de blauwe bessen door het mengsel van boter en ei en meng tot het één geheel is.
Doe het beslag in het beboterde cakeblik en bak ongeveer 30-35 minuten.
Prik met een satéprikker in het hoogste deel van de cake. Als de prikker er schoon uitkomt, is de cake gaar!