Vietnamese papaya salade
Traditionele vietnamese papaya salade
Ingrediënten
800 groene papaya, julienne gesneden
200 g wortel, julienne gesneden
5 theelepels witte wijn azijn
4 theelepels suiker
2 teentjes knoflook, fijngesneden
50 gram pinda’s
3 theelepels sesamsaas
4.5 theelepel zoetzure saus
2.5 theelepel citroensap
2 chilipepers, dun gesneden in ringen
1 bosje koriander, fijngesneden
1 bosje munt, fijngesneden
4 theelepels sesamolie
Tijdens onze reis in Vietnam hebben wij in Hoi An, wat ook wel bekend staat als de plek in Vietnam waar je ontzettend lekker kan eten. Zowel in Thailand als in Vietnam staat een papaya salade hoog in mijn lijstje met favorieten. Bij voorkeur eet ik het dagelijks.
Daarom deel ik graag mijn recept voor het maken van een traditionele, Vietnamese versie!
Tip: De papaya en de de zoetzure saus zijn te verkrijgen bij de Toko!
Doe de pinda’s en de sesamzaadjes in een vijzel en maal fijn.
Doe de fijngesneden papaya en wortel in een grote kom. Voeg de witte wijn azijn en de helft van de suiker toe. Laat 2 minuten staan. Laat het uitlekken in een vergiet en knijp zoveel mogelijk vocht uit de groente. Voeg de chilipeper, koriander en munt toe en schep goed door elkaar. Voeg de citroensap, de zoetzure saus, de rest van de suiker en de fijngemalen pinda’s en sesamzaadjes toe. Meng daarna de helft van de sesamolie door de salade heen. Druppel als laatste de andere helft van de sesamolie over de salade heen.